Clicky


NS: houd ook donderdag rekening met uitval treinen en vertraging

NS: houd ook donderdag rekening met uitval treinen en vertraging
05-07-2023 20:38 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - [update 20:38 uur] Reizigers moeten ook donderdag rekening houden met uitval van treinen en vertraging, met name in Noord-Nederland, meldt de NS. De vervoerder adviseert reizigers kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Voordat treinen weer kunnen rijden moet eerst de schade van storm Poly hersteld worden.

Op een aantal trajecten is die schade fors, aldus de NS. Door herstelwerkzaamheden kan daardoor voorlopig nog geen treinverkeer plaatsvinden. "We hopen zo veel mogelijk trajecten weer beschikbaar te krijgen", aldus een woordvoerder, die niet kon specificeren om welke trajecten het ging.

Het treinverkeer is in delen van het land wel weer opgestart. Het gaat dan onder meer om de treinen tussen Schiphol en Amsterdam, en de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Rotterdam en treinen op het traject Den Helder en Alkmaar.

Ook op trajecten van en naar Utrecht gaan weer meer treinen rijden, net als tussen Amersfoort en Zwolle, van Zwolle naar Assen en tussen Weesp en Zwolle. Volgens de NS gaat het om "thuisbrengtreinen" die vooral zijn bedoeld om gestrande reizigers naar hun bestemming te brengen.

Op de trajecten waar geen treinen rijden adviseert de NS reizigers om met alternatief vervoer te reizen. Reizigers kunnen donderdag op de website van de NS zien of ze eventueel recht hebben op een compensatie van de gemaakte kosten.