Clicky


Cocaïne gevonden in het Witte Huis, Biden wil weten hoe dat kon

Cocaïne gevonden in het Witte Huis, Biden wil weten hoe dat kon
05-07-2023 23:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden vindt het "heel belangrijk" om te achterhalen hoe het mogelijk is dat in het Witte Huis cocaïne werd gevonden.

De drugs werden zondag aangetroffen door de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de beveiliging van de president. Volgens bronnen zaten ze in een kluisje waar bezoekers hun elektronica moeten achterlaten.

Het Witte Huis bevestigt dat de drugs gevonden zijn in een stuk van de West Wing "waar heel veel mensen doorheen komen", onder wie bezoekers. Veel wilde een woordvoerder verder niet kwijt, omdat het aan de Secret Service zou zijn. Wel bevestigde zij dat in het weekend nog rondleidingen in het Witte Huis zijn gegeven. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om familie of vrienden van het personeel dat daar werkt.

De cocaïne werd gevonden tijdens een standaard controle. De president was op dat moment elders. Tijdens een persconferentie wilde de woordvoerder van het Witte Huis niet ingaan op vragen over de beveiliging en hoe bijvoorbeeld voorkomen kan worden dat giftige stoffen het Witte Huis binnengebracht kunnen worden. Het onderzoek loopt nog, benadrukte zij bij herhaling. "De Secret Service doet hier onderzoek naar."