Clicky


easyJet voegt Lapland en Jordanië toe aan winterschema

easyJet voegt Lapland en Jordanië toe aan winterschema
06-07-2023 09:06 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - easyJet voegt deze winter nieuwe routes toe aan haar netwerk en breidt daarmee het aantal bestemmingen vanaf Schiphol uit naar 35. easyJet start in december met directe vluchten naar Rovaniemi (Lapland, Finland) en in december naar Aqaba (Jordanië). Hierdoor kunnen reizigers deze winter het winterse landschap bewonderen in Lapland, of juist de zon opzoeken aan de Rode Zee.

Rovaniemi

Rovaniemi bevindt zich in het Finse Lapland en is gelegen ter hoogte van de poolcirkel. De stad is een populaire bestemming voor de feestdagen doordat het bekend staat als de plek waar de Kerstman woont. In het SantaPark en het kantoor van de Kerstman kan zelfs een bezoek worden gebracht aan de Kerstman, inclusief zijn rendieren en elfen. Daarmee is deze prachtige stad de uitgelezen bestemming voor een vakantie met het gezin tijdens de wintermaanden. Rovaniemi is bovendien een geliefde Aurora-stek, waar in de winter het noorderlicht kan worden gezien. Vanaf 14 december tot 11 januari vliegt easyJet één keer per week op donderdag heen en weer naar Rovaniemi.

Aqaba

In de winterperiode vliegt easyJet ook naar het zonnige Aqaba. Deze Jordaanse havenstad ligt aan de Rode Zee en is daarom een favoriete plek voor duikers. Ook geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Aqaba kent namelijk een rijke historie als een van de voornaamste havens van het Romeinse Rijk. De overblijfselen van de Romeinse Kerk in het centrum van Aqaba zijn daarom zeker een bezoek waard. Ook de bekende attracties in Jordanië, waaronder Petra en Wadi Rum, zijn vanaf Aqaba makkelijk te bereiken. easyJet vliegt van 1 november tot en met 30 maart twee keer per week, op woensdag en zaterdag, naar de stad.

Marrakech

Naast de twee nieuwe routes breidt easyJet deze winter ook de capaciteit op de bestaande route tussen Amsterdam en Marrakech uit met 15.000 stoelen en verdubbelt vanaf 1 november de frequentie van twee naar vier keer per week met vluchten op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

William Vet, country manager easyJet Nederland, licht toe: "Dit jaar hebben we gezien dat reizen weer ongekend populair is en met deze twee nieuwe routes bieden we de Nederlandse vakantieganger een paar unieke opties aan voor een reis in de winterperiode. We blijven ons netwerk vanaf Schiphol ontwikkelen en hebben een gevarieerd schema, met voor elk wat wils. Naast Aqaba en Rovaniemi blijven we deze winter vliegen naar favoriete Europese steden zoals Praag, Venetië, en Kopenhagen."