Clicky


BCC kiest voor schone distributie met nieuwe Volvo FL

BCC kiest voor schone distributie met nieuwe Volvo FL
19-10-2011 10:14 | Volvo | auteur de redactie
Elektro-retailer BCC heeft een nieuwe Volvo FL in gebruik genomen voor de belevering van haar filialen. Het bedrijf koos voor een Volvo FL, een truck speciaal ontwikkeld voor het snelle stadsverkeer, in EEV uitvoering. De Volvo FL voldoet aan de strengste milieueisen en is zuinig in verbruik, een belangrijk argument voor BCC. De Volvo FL werd geleverd door Volvo Truck Center Amsterdam.

BCC wil graag een bijdrage leveren op het gebied van zorg voor het milieu. Een van de maatregelen is bijvoorbeeld het recyclen van het verpakkingsmateriaal. Ook is BCC partner van Milieu Centraal en Natuur & Milieu. Jeroen Blank, Marketing/MVO Manager BCC: "Alles wat wij doen, toetsen we aan de economische rentabiliteit en of het goed is voor het milieu. Zo gaan we ook om met onze voertuigen en distributie."

Kostenefficiency, energiezuinigheid en een zo laag mogelijke milieubelasting waren voor BCC belangrijke argumenten bij de keuze voor een nieuwe distributietruck. De Volvo FL, met een vermogen van 240 pk, voldoet aan de EEV-norm (Enhanced Environmentally friendly Vehicle). Hiermee voldoet de truck aan de meest schone norm voor motoren van dit moment. De Volvo FL past daarmee goed in de filosofie van BCC en voldoet ruimschoots aan de eisen die worden gesteld voor distributie in onder meer binnensteden.



Lage in- en uitstap
De Volvo FL is het lichtste type truck van Volvo en richt zich vooral op distributievervoer. BCC gebruikt de Volvo FL dan ook voor de bevoorrading van haar filialen door het hele land. "Doordat de cabine een lage instap heeft, worden de knieën van de chauffeur aanzienlijk ontlast bij het vele in- en uitstappen", besluit Jeroen Blank.