Clicky


Media: Franse agent ontkent bedreigen 17-jarige Nahel

Media: Franse agent ontkent bedreigen 17-jarige Nahel
06-07-2023 15:33 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - De Franse politieman die wordt verdacht van doodslag na het doodschieten van de 17-jarige Nahel, ontkent dat hij dreigde de tiener door het hoofd te schieten. Dat berichten Franse media op basis van het politieverhoor van de 38-jarige agent, die Florian M. wordt genoemd.

Nahel kwam vorige week om het leven nadat hij staande was gehouden door de politie. Hij reed zonder rijbewijs rond en maakte verkeersovertredingen. De autoriteiten arresteerden na het fatale schietincident de betrokken agent. Die verscheen donderdag per videoverbinding voor de rechter in Versailles en kreeg te horen dat hij voorlopig vast blijft zitten.

De dood van Nahel leidde tot grote verontwaardiging en hevige rellen. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. In een filmpje is te horen dat iemand "je krijgt een kogel in je hoofd" tegen hem zegt, maar volgens de krant Le Parisien ontkent Florian M. dat hij die uitspraak heeft gedaan. Er zou rekening mee worden gehouden dat het dreigement is geuit door de partner van de politieman.

M. verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij voorafgaande aan de schietpartij acht dagen op rij had gewerkt. Hij zou hebben geschoten omdat hij vreesde voor de veiligheid van zijn partner. Dat gebeurde toen de auto met de tiener weer in beweging kwam. De politie heeft vastgesteld dat Nahel overleed aan een schotwond.