Clicky


Volvo FMX 6x6 C-Ride voor Oude Ophuis

Volvo FMX 6x6 C-Ride voor Oude Ophuis
21-10-2011 10:17 | Volvo | auteur de redactie
Oude Ophuis Transport uit Denekamp heeft onlangs een Volvo FMX met 420 pk in ontvangst genomen. De 6x6 truck heeft een C-Ride tandemstel waardoor een groter laadvermogen op hetzelfde aantal assen is ontstaan. Het voertuig heeft daardoor een hoger GVW en is beter te manoeuvreren dan een standaard voertuig. Het chassis werd geleverd door Nijwa Groep te Oldenzaal en de opbouw werd verzorgd door Brinks Carrosserieën te Hengelo.

Oude Ophuis Transport werkt voor opdrachtgevers in de bouw en wegenbouw. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in internationaal transport. De nu aangeschafte Volvo FMX wordt ingezet voor vervoer van asfalt, grind en groenafval, het aanvullen van bermen langs wegen en het lossen van zand op bouwplaatsen.



Groter laadvermogen en manoeuvreerbaar
Om een groter laadvermogen op hetzelfde aantal assen te creëren, is de achterste aangedreven as van het tandemstel verplaatst. De asafstand is daarmee vergroot van 1.370 mm naar 1.820 mm en de laatste as is stuurbaar gemaakt. Door het zogenaamde widespread C-Ride tandemstel is een wettelijk GVW van 32,5 ton gecreëerd: 23 ton op het tandemstel en 9,5 ton op de vooras.

Naast betere manoeuvreerbaarheid en een groter GVW heeft het widespread C-Ride tandemstel als voordeel dat beschadigingen aan wegdek of ondergrond door wringing van het tandemstel worden voorkomen. De vering is hydraulisch met alle voordelen van dit systeem, zo kan onder andere een waterpasdwarsstelling en kip/dwarsstabilisatie ingeschakeld worden.



De directie van Oude Ophuis is enthousiast over de nieuwe aanschaf: "Het grotere GVW levert ons echt een bedrijfsvoordeel op. Doordat we nu veel meer kunnen laden, hoeven we minder ritten te maken. Bovendien zijn we erg te spreken over de FMX cabine. Deze heeft een grote oploophoek. Samen met de goede manoeuvreerbaarheid van het voertuig, de prettige samenwerking met Nijwa Groep en het sterke Volvo-chassis zijn wij ervan overtuigd een juiste keuze te hebben gemaakt."