Clicky


Eerste 14 ultra schone DAF XF105.410 EEV voertuigen voor Wetron Transport & Logistics Weert

Eerste 14 ultra schone DAF XF105.410 EEV voertuigen voor Wetron Transport & Logistics Weert
24-10-2011 14:37 | DAF | auteur de redactie
WEERT - 14 DAF XF105.410 Space Cab trucks, onderverdeeld in negen bakwagens en vijf trekkende eenheden, werden onlangs overhandigd door Frank Huisman, verkoopleider bij Allers Bedrijfswagens aan Paul Maas, Managing Director van Wetron Transport & Logistics. Voor een zo’n schoon mogelijk milieu zijn de trekkers uitgerust met de ultra schone vernieuwde EEV MX-motor. Deze recent geïntroduceerde MX-motor met nieuwe zuigers, een geoptimaliseerde brandstofinjectie en een uniek, volledig ingekapseld uitlaatspruitstuk zorgen voor een aanmerkelijk lager brandstofverbruik en daarmee lagere CO2-emissie.

Samen met de automatische motorstop en de brandstofverbruik gegevens op het instrumenten paneel, vormen deze vernieuwingen een compleet programma oplossingen met als doel om de transportprestaties te verhogen en zowel milieubelasting als kosten te reduceren. De negen DAF FAR XF105.410 low-deck bakwagens zijn volledig luchtgeveerd en voorzien van een standairco. De vijf FT XF105.410 low-deck trekkers hebben luchtvering op de achteras en tevens een standairco. De nieuwe voertuigen worden ingezet voor het multimodale werk, waarin Wetron zich specialist mag noemen. Negen DAF’s worden ingezet voor transport van de goederen binnen Italië en zijn dan ook in Italië gestationeerd.



Samen met een collega vervoerder heeft Wetron een eigen trein lopen vanaf de railterminal in Venlo naar Milaan waar dagelijks per rit 32 laadeenheden mee kunnen worden vervoerd, bestaande uit containers, volume wisselbakken en swapbody’s. De vloot van Wetron omvat 120 eenheden waarvan 107 van het merk DAF. Wetron onderhoudt dagelijks transporten naar en vanaf de Benelux naar Duitsland, Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Wetron Transport & Logistics sterk in 'one stop shopping'
Het innovatieve internationale transportbedrijf kan met een keur aan logistieke diensten de klant in heel Europa van dienst zijn. Met de hoofdvestiging in Weert is het strategisch gelegen ten opzichte van de industriële centra, zeehavens, binnenvaartterminal en de belangrijke doorgaande spoor- en wegverbindingen. Met 185 ervaren en professionele medewerkers, heeft Wetron voor vrijwel alle wensen van de klant efficiënte en effectieve oplossingen. Tevens beschikt Wetron over een modern warehouse van ruim 30.000 m2.. De voertuigen zijn uitgerust met Track en Tracing voor een maximale controle over elke lading.