Clicky


Duitse politie legt gammele vrachtwagen aan de ketting

Duitse politie legt gammele vrachtwagen aan de ketting [+foto's]
07-07-2023 15:05 | Overtredingen | auteur Redactie

EISENBERG - De Duitse politie heeft donderdagmiddag een totaal vervallen vrachtwagen van de weg gehaald. De Poolse trekker met oplegger, geladen met hout, reed over de Duitse A9 in de richting van Berlijn toen de politieagenten het opmerkten.

Tijdens de daarop volgende controle kwamen verschillende ernstige gebreken aan het licht.

Zo werkten de remmen van de oplegger niet meer. Iemand had de persluchtleiding losgekoppeld en de mechanische noodontgrendeling geactiveerd, waardoor de getroffen remcilinder niet meer werkte. Verder waren de veren van verschillende remcilinders gebroken.

Ook de trekker maakte geen gave indruk. Hier werden een trage besturing, aanzienlijk olieverlies en doorroesten op het chassis van het voertuig vastgesteld.

Na een uitgebreid onderzoek vandaag bij de DEKRA werden de vele mankementen in een lange lijst bevestigd. Op de testbank kon onder andere geen remwerking van de C-as van de oplegger worden gemeten. Een bijna doorgeroeste persluchttank op de oplegger rondde de vervallen totaalindruk af.

De 62-jarige Poolse chauffeur mocht met deze combinatie niet verder rijden. Een wielklem houdt de trekker met oplegger daarom op zijn plek.

Het is niet bekend wat voor boete de chauffeur, en het transportbedrijf, heeft gekregen.