Clicky


E. van Wijk Logistics in Giessen investeert in 27 nieuwe DAF voertuigen

E. van Wijk Logistics in Giessen investeert in 27 nieuwe DAF voertuigen
26-10-2011 10:29 | DAF | auteur de redactie
Met de ondertekening van de opdrachtbevestiging door Anton Stam, directeur van E. van Wijk Logistics en Klaas Hobo, commercieel directeur bij Van Hooft Bedrijfswagen, worden 14 bakwagens en 13 trekkers uit de DAF CF en XF-serie afgenomen.

Er is een geheel nieuw investeringsconcept door E. van Wijk Logistics ontwikkeld. De uitvoering van de nieuwe voertuigen wordt afgestemd op de vraag uit de markt: Wat vervoeren wij voor welke klanten, vandaag en morgen. Anton Stam stelt: "Niet vervangen om het vervangen, maar vooral kijken welke DAF voertuigen kunnen wij het beste aanschaffen voor onze klanten. Deze gerichte aanschaf levert direct voordeel op, voor ons en voor onze klanten. Het juiste voertuig met de optimale belading geeft een duidelijke win/win situatie."

De voertuigen zijn uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en een MX-motorrem. Zes DAF FAR XF105.460 voertuigen worden ingezet voor geconditioneerd vervoer. De vloot van E. van Wijk Logistics omvat 325 voertuigen waarvan er 125 in Nederland, 170 in Roemenie en 30 in de Oekraïne.

E. van Wijk Logistics is een internationaal logistiek dienstverlener met een duidelijke visie: afspraak is afspraak. Met eigen vestigingen in Nederland, Roemenie en de Oekraïne verzorgt het bedrijf alle facetten van de dienstverlening: van planning tot fysiek transport, van warehousing tot value added logistics.

E. van Wijk Logistics B.V. is gestart in 1949 in Genderen en in 1998 verhuist naar Giessen. E. van Wijk Logistics een belangrijke partner voor klanten zoals Brenntag, DAF, Hunter Douglas, Knauf B.V., Knauf Insulation B.V. PPG, en Univeg. E. van Wijk Logistics heeft een breed pakket opdrachtgevers in de bouwmaterialenbranche. Kennis van deze sector en speciaal transportmateriaal, met kooiaap of laadklep, zijn hierbij van essentieel belang.

In Giessen is een public warehouse van 12.000 m2 met 18 laad/los docks. Het warehouse management systeem, gekoppeld aan RF-scanning en barcode identificatie zorgt voor een professionele opslag en voorraadbeheer.



E. van Wijk Logistics heeft al jarenlang een betrouwbare partner aan DAF dealer Van Hooft Bedrijfswagens. Het nieuwe concept van E. van Wijk Logistics vraagt om een nog grotere inzet van de dealer. Snel inspringen op de steeds veranderende markt, continu meedenken en het bieden van perfecte service is hierbij van groot belang. Het onderhoud wordt door E. van Wijk Logistics zelf verzorgd, de dealer levert hiervoor originele DAF onderdelen.