Clicky


KNMI beëindigt code oranje

KNMI beëindigt code oranje
09-07-2023 15:18 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 20:56 uur] De code oranje die eerder op de dag voor diverse provincies gold wegens onweer, hagel en windstoten, is beëindigd door het KNMI. Onder meer Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen moesten zondag rekening houden met slecht weer.

Volgens het KNMI kon er schade ontstaan door hagelstenen, blikseminslag of als gevolg van omvallende bomen. Ook was plaatselijk wateroverlast mogelijk. Onder meer in Oldenzaal (Overijssel) werd die wateroverlast gemerkt: de brandweer moest hier een volwassene en twee kinderen uit een drijvende auto redden. In Haren (Groningen) zorgde een blikseminslag voor brand in een woonboerderij.

Verschillende festivals zijn zondag afgelast wegens het verwachte noodweer. Onder meer het Awakenings Summer Festival in het Brabantse Hilvarenbeek en Bospop in het Limburgse Weert gaan niet door. Ook het Guilty Pleasure Festival in Amsterdam werd zondag afgelast.

Eindhoven Airport

In de Efteling werden de buitenattracties zondagmiddag korte tijd gesloten wegens het voorspelde onweer. Omdat de bui snel overtrok, konden de attracties al gauw weer worden geopend, laat een woordvoerder van het pretpark in het Brabantse Kaatsheuvel weten.

Ook op Eindhoven Airport heeft het slechte weer nauwelijks invloed gehad. Er zijn wel wat vertragingen, maar allemaal binnen de marges, zegt een woordvoerder desgevraagd.