Clicky


Jongerenpartij D66 steunt motie van wantrouwen tegen Rutte

Jongerenpartij D66 steunt motie van wantrouwen tegen Rutte
10-07-2023 10:00 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De jongerenpartij van D66 vindt dat premier Mark Rutte direct moet vertrekken. De Jonge Democraten roepen D66 op een motie van wantrouwen tegen de premier en VVD-leider te steunen als die maandag tijdens een debat over de val van het kabinet in stemming wordt gebracht.

"Rutte zet zijn eigen partijbelang boven het landsbelang", zegt voorzitter Kalle Duvekot van de Jonge Democraten. "Het is onverantwoord om de coalitie nu om electorale redenen te laten vallen." Het kabinet viel vrijdag omdat de coalitie het niet eens werd over de aanpak van migratie.

Volgens Duvekot kunnen zaken als klimaataanpak en woningbouw niet wachten. "Wanneer je je eigen campagne boven vooruitgang stelt, ben je het premierschap onwaardig", vindt de voorzitter van de Jonge Democraten.

De oppositie heeft al aangekondigd maandag tijdens het debat in de Tweede Kamer met een motie van wantrouwen te komen. Deze motie maakt echter alleen kans als een van de vier voormalige coalitiepartners (VVD, D66, CDA en ChristenUnie) de motie steunt.