Clicky


BVNL-motie over ontheffing voor zero-emissiezones aangenomen in Tweede Kamer

BVNL-motie over ontheffing voor zero-emissiezones aangenomen in Tweede Kamer
10-07-2023 12:26 | Politiek | auteur Redactie

DEN HAAG - [update di 18:03 uur] Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) wil dat er ontheffingen komen voor ondernemers die bang zijn in de problemen te komen door de naderende zero-emissiezones. De Tweede Kamer heeft de door Van Haga ingediende motie aangenomen.

Van ondernemers worden (te) grote investeringen gevraagd met betrekking tot de zero-emissiezones in Nederlandse binnensteden, zegt Van Haga in de Tweede Kamer. "Bedrijfsvoertuigen zoals busjes en vrachtwagens moeten vervangen worden, want anders kom je straks tig steden niet meer in. Maar hoe kunnen zij dat doen zonder te weten of het wagenpark opgeladen kan worden?", vraagt Van Haga zich af.

Het BVNL-Kamerlid diende een motie in met het verzoek aan de regering om ondernemers de mogelijkheid te geven om een ontheffing voor de zero-emissiezone aan te vragen als zij door een zwaarwegende reden niet over kunnen stappen op emissieloos vervoer.

"We moeten ondernemers niet duperen. Je kunt als overheid wel een droomwereld creëren, maar als daarbij de randvoorwaarden niet goed zijn ingevuld, moet je er zeker nog niet aan beginnen."

De motie kreeg steun van VVD, CDA, BBB, JA21, PVV, FvD, SP, Denk, Lid Omtzigt, ChristenUnie en dus BVNL (Groep van Haga).