Clicky


Werkzaamheden bij station Apeldoorn: 18 dagen bussen in plaats van treinen

Werkzaamheden bij station Apeldoorn: 18 dagen bussen in plaats van treinen
11-07-2023 19:14 | Algemeen | auteur Redactie

APELDOORN - Van donderdag 20 juli tot en met zondag 6 augustus werkt ProRail aan het spoor bij station Apeldoorn. Door de werkzaamheden kunnen er die periode tussen Apeldoorn en Deventer, Apeldoorn en Amersfoort Centraal en tussen Apeldoorn en Zutphen geen treinen rijden. Reizigers kunnen gebruik maken van een omreisroute. Ook zetten NS en Arriva bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en hen wordt geadviseerd kort voor vertrek de reisplanner te checken.

Station van de toekomst

ProRail vervangt de wissels, vernieuwt het spoor en past sporen en perrons aan. Station Apeldoorn wordt zo klaargemaakt voor de toekomst. Door alle aanpassingen kunnen de treinen aan de kant van Amersfoort straks sneller in-en uitrijden. De stoptreinen naar Deventer en Zutphen krijgen een plek om te stoppen. Het spoor wordt daardoor robuuster en reizigers zijn beter verspreid over het hele station. 

Omreisroute en bussen in plaats van treinen 

Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Deventer wordt geadviseerd om te reizen via Zwolle. Dit geldt ook voor reizigers tussen Almelo en Amersfoort Centraal die daarbij een gedeelte reizen met Blauwnet. NS en Arriva zetten bussen in op de volgende trajecten:

  • Tussen Apeldoorn en Amersfoort Centraal en Apeldoorn en Deventer zet NS snelbussen in
  • Tussen Apeldoorn- Apeldoorn Osseveld-Twello en Deventer zet NS stopbussen in
  • Tussen Apeldoorn-Apeldoorn de Maten- Klarenbeek- Voorst-Empe en Zutphen zet Arriva stopbussen in.