Clicky


Lichaam vermiste zwemmer Wassenaar gevonden op strand

Lichaam vermiste zwemmer Wassenaar gevonden op strand
12-07-2023 10:16 | Binnenland | auteur ANP

WASSENAAR - [update 13:45 uur] Het lichaam dat woensdagmorgen op het strand tussen Katwijk en Wassenaar is aangetroffen, is dat van de zwemmer die dinsdagavond vermist raakte, meldt de politie.

Hulpdiensten hielden dinsdag al tevergeefs een grote zoekactie nadat de jongen in zee was verdwenen bij de Wassenaarse Slag.

Vrienden van het slachtoffer zouden alarm hebben geslagen. "Het gaat om een noodlottig ongeval. We wensen de nabestaanden veel sterkte", meldt de politie, die de precieze leeftijd van het slachtoffer nog niet kon melden. Volgens Omroep West gaat het om een 16-jarige jongen, wat wordt bevestigd door een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De woordvoerder laat weten dat het slachtoffer met twee familieleden in zee was gegaan. De familie kwam uit Duitsland. Toen de twee familieleden in moeilijkheden kwamen, probeerde de jongen hen te helpen. Daarbij raakte hij zelf in de problemen.

Volgens de KNRM kon de jongen zelf niet zwemmen en was de familie daarom "enigszins aan de kant gebleven, maar blijkbaar toch net te diep het water ingegaan". De twee familieleden hebben wel veilig de kant bereikt.