Clicky


Maersk implementeert AI-gestuurde robotoplossing in warehouse in het VK

Maersk implementeert AI-gestuurde robotoplossing in warehouse in het VK
12-07-2023 11:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LIVERPOOL - Maersk implementeert een AI-ondersteunde robotoplossing in zijn nieuwste Britse warehouse in East Midlands. Het ultramoderne Robotic Shuttle Put Wall System van het in de VS gevestigde bedrijf Berkshire Gray zal de warehouse-activiteiten in de 65.000 vierkante meter grote faciliteit aanzienlijk automatiseren, verbeteren en versnellen.

De systemen kunnen orders drie keer sneller sorteren dan conventionele, handmatige systemen, upstream batchvoorraadpicking met tot wel 33 procent verbeteren en 100 procent van de typische Stock Keeping Unit (SKU) assortimenten, orderprofielen en pakketten verwerken. Dit zal niet alleen het concurrentievermogen van Maersk's fulfilment-serviceaanbod vergroten, maar ook de veerkracht en flexibiliteit van de toeleveringsketens van haar klanten.

Het magazijn dat deel uitmaakt van het SEGRO Logistics Park East Midlands Gateway zal in oktober 2023 in gebruik worden genomen. Het BG Robotic Shuttle Put Wall System kan worden geïmplementeerd met minimale onderbreking van de bestaande warehouse-infrastructuur en zal worden ingezet voordat het piekseizoen begint. Het SEGRO Logistics Park East Midlands Gateway beschikt over de enige binnenlandse vrijhaven van het Verenigd Koninkrijk, evenals een knooppunt voor goederenvervoer per spoor, waardoor het directe treinverbindingen heeft met de zeehavens van Felixstowe, London Gateway en Southampton.

Maersk biedt haar klanten vandaag geïntegreerde logistieke oplossingen in 473 warehouses wereldwijd. Er zijn plannen om in 2023 en 2024 verschillende extra Maersk-warehouse in heel Europa in gebruik te nemen.