Clicky


Vanavond start tweede 48-uursstaking bij Smurfit Kappa

Vanavond start tweede 48-uursstaking bij Smurfit Kappa
12-07-2023 18:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - FNV Procesindustrie gaat vanaf vanavond, 12 juli, om 22.00 uur (of 23.00 uur, afhankelijk van de ploegwissel) tot vrijdagavond 14 juli, 22.00 uur, opnieuw 48 uur staken op 9 bedrijfslocaties van Smurfit Kappa voor een goede en rechtvaardige nieuwe cao. Vorige week (5- 7 juli) vond de eerste 48-uursstaking plaats. Op 30 juni liet de producent van golfkartonnen verpakkingen het door FNV gestelde ultimatum verlopen.

Gewoon een goede cao

FNV cao onderhandelaar Albert Kuiper: "Ondanks het duidelijke signaal dat vorige week tijdens de eerste 48-uursstaking is afgegeven, waarbij velen het werk hebben neergelegd, weigert Smurfit Kappa nog altijd over de brug te komen. Dit past helaas bij de wijze waarop de directie zich van het begin af aan in het cao-overleg heeft opgesteld. Meteen werden al onze punten van tafel geveegd en legde de directie simpelweg een mandaat op tafel. Het is ‘hun weg of geen weg’. Voor de inbreng van werknemers is nog altijd geen oog en oor. Zo gaan we natuurlijk niet met elkaar om. Daarom blijven we door gaan met actie voeren om het geluid van onze leden luid en duidelijk over te brengen. Zij verdienen respect en gewoon een goede cao!"

Nr.1 in Europa

Kappa Smurfit presenteert zich als de Nr. 1 in Europa voor de productie van golfkartonnen verpakkingen, containerboard en 'bag in box'. Wereldwijd werken er 48.000 medewerkers. Onder de Nederlandse cao zijn ruim 1.100 medewerkers werkzaam.