Clicky


Arrestatie in Leiden in verband met dodelijke steekpartij

Arrestatie in Leiden in verband met dodelijke steekpartij
14-07-2023 16:56 | Misdaad | auteur ANP

LEIDEN - [update 20:48 uur] De politie heeft vrijdagmiddag iemand gearresteerd op de Langegracht in Leiden, hemelsbreed nog geen kilometer verwijderd van de plek waar vrijdagochtend drie mensen werden neergestoken. Of deze persoon de vermoedelijke dader is, kan de politie nog niet zeggen. De politie stelt dat de aanhouding is gedaan "in verband met" die steekpartij. Ook vrijdagavond is de politie nog bezig met onderzoek "om vast te stellen of dit de verdachte is die we zochten", aldus een woordvoerster.

"Wij onderzoeken of hij hier daadwerkelijk bij betrokken is geweest", aldus de politie eerder in een korte verklaring over de aanhouding. Op beelden op sociale media is te zien hoe een man wordt afgevoerd.

Het steekincident gebeurde bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, een centrum voor kerkelijke hulp- en dienstverlening aan de Oude Rijn in het centrum. Een 66-jarige Leidenaar bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Twee anderen raakten gewond, van wie één ernstig. In het pand zijn meerdere organisaties gevestigd, ook Vluchtelingenwerk heeft er een kantoor. Een van de slachtoffers werkt voor Vluchtelingenwerk, zo meldde de organisatie vrijdagavond. Het gaat, aldus een woordvoerster, naar omstandigheden goed met deze persoon.

De steekpartij gebeurde rond 09.30 uur. Iets daarvoor was een man het pand binnengelopen. Om onduidelijke redenen stak hij de slachtoffers neer om vervolgens te vluchten.

De voorzitter van het Diaconaal Centrum zei tegen Omroep West dat de slachtoffers een betaalde medewerker en een vrijwilliger zijn en iemand die namens een andere organisatie een ruimte huurt in het pand.