Clicky


Nissan roept 1,4 miljoen auto's terug, ook in Nederland

Nissan roept 1,4 miljoen auto's terug, ook in Nederland
14-07-2023 18:43 | Buitenland | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

YOKOHAMA - Het Japanse Nissan Motor roept in Japan, de Verenigde Staten en Europa bijna 1,4 miljoen auto's terug vanwege technische mankementen. Het gaat onder meer om de modellen Note, Kicks, Serena en Leaf. Ook in Nederland worden auto's teruggehaald naar de garage.

Door de defecten kunnen auto's bijvoorbeeld plotseling versnellen na het uitschakelen van cruise control of kunnen er kortsluitingen ontstaan tijdens het rijden waardoor de motor uitvalt. Volgens Nissan zijn er tot dusver geen ongelukken bekend vanwege de problemen.

Nissan Nederland laat weten dat hier gaat om 10.882 auto's van het model Leaf. "Vanaf juli 2023 worden eigenaren van getroffen voertuigen gevraagd hun voertuig naar een erkende Nissan-dealer te brengen om de software-update gratis te laten uitvoeren. Klanten kunnen contact opnemen met hun plaatselijke Nissan-dealer voor meer informatie", aldus een verklaring.

In Japan worden ook auto's teruggeroepen vanwege problemen met het starten van auto's en voorlampen. In Japan zou het gaan om 699.000 auto's die worden teruggehaald.