Clicky


Grondlegger Royal A-Ware Group, Arie Anker, overleden

Grondlegger Royal A-Ware Group, Arie Anker, overleden
15-07-2023 10:32 | Overig | auteur Redactie

GOUDA - Op zondag 9 juli 2023 is op 80-jarige leeftijd Arie Anker overleden. Dat meldt Koninklijke A-Ware Food Group zaterdag.

Arie Anker was één van de grondleggers van de Royal A-ware Food Group. In 1963 startte Arie Anker met de verkoop van kaas op de markt en betrok hij het eerste kaaspakhuis in Bodegraven. Het tweede en derde kaaspakhuis volgden al snel toen de zaken goed gingen. 

In 2001 werd zoon Jan Anker mede-eigenaar van het bedrijf. Onder zijn leiding groeit Anker Kaas gestaag door naar een bedrijf dat kaas verhandelt en in eigen beheer rijpt en transporteert.

In 2010 volgt er een fusie tussen Bouter Kaas en Anker Kaas: de A-Ware Foud Group is vanaf dan een feit.

In 2012 wordt ook AB Texel onderdeel van A-Ware. In 2014 wordt een verpakkingslocatie in Almere geopend en in 2015 een grote kaasmakerij in Heerenveen. In 2015 bestaat het bedrijf 125 jaar en ontvangt het bedrijf het predikaat Koninklijk. Vanaf nu heet het bedrijf Royal A-Ware Food Group.

Na meerdere overnames groeit het bedrijf uit tot een van de grootste bedrijven in Nederland met ruim 3.000 werknemers en 27 vestigingen wereldwijd. Het bedrijf verwerkt inmiddels ruim 2 miljard liter melk per jaar.

Arie Anker was bij dochteronderneming AB Texel nog altijd actief als chauffeur, meldt het bedrijf. "Met veel plezier pendelde hij nog met grote regelmaat tussen onze locaties." In april 2022 kreeg de heer Anker zelfs nog een spiksplinternieuwe motorwagen.

"Arie was altijd aanspreekbaar en stond voor iedereen klaar, niet alleen met warme woorden maar ook met hartverwarmende daden", aldus directie en medewerker van Koninklijke A-Ware Food Group.

Het is op dit moment bij ons niet bekend wanneer de uitvaart zal plaatsvinden.