Clicky


Verdachte (16) aangehouden voor explosie bij flat Schiedam

Verdachte (16) aangehouden voor explosie bij flat Schiedam
15-07-2023 19:47 | Binnenland | auteur ANP

SCHIEDAM - De politie heeft zaterdagochtend een 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor een explosie bij een flat in Schiedam begin deze maand. De ouders van de jongen hadden hem herkend op beelden en belden de politie.

Op 2 juli ging rond 19.00 uur een explosief af op de tweede verdieping van een flat op de Damlaan in Schiedam. Daardoor raakte de voordeur flink beschadigd.

Een van de verdachten was vastgelegd op beeld. Omdat het vermoeden bestond bij de politie dat hij minderjarig was zijn beelden verspreid waarop de verdachte onherkenbaar was gemaakt. "Om hem de gelegenheid te geven zich te melden", aldus de politie.

Omdat er na twee dagen geen tips binnengekomen zijn de beelden vrijdag opnieuw verspreid. Ditmaal was de verdachte wel herkenbaar. Zijn ouders hebben daarop de politie gebeld. De jongen heeft zich zaterdagochtend op het politiebureau gemeld en is aangehouden.

In Rotterdam en omgeving zijn dit jaar al tientallen explosies geweest bij woningen en bedrijven. Ze worden veelal in verband gebracht met drugshandel.