Clicky


Vakbonden en werkgevers zijn het eens over concept-pensioenregeling voor Rail en OV

Vakbonden en werkgevers zijn het eens over concept-pensioenregeling voor Rail en OV
17-07-2023 10:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vakbonden en werkgevers zijn het eens geworden over een concept-pensioenregeling voor Rail en OV, gebaseerd op de nieuwe pensioenwetgeving. De leden van CNV Vakmensen krijgen hier vandaag meer informatie over.

Het Pensioenfonds Rail en OV, waaronder alle (oud-)werknemers vallen die op het spoor en in het openbaar vervoer werken of hebben gewerkt, is daarmee een van de eerste die de overstap maakt naar een nieuwe pensioenregeling.

Volgens CNV-onderhandelaar Ike Wiersinga hebben de cao-partijen daarbij bewust gekozen voor de variant van een solidaire pensioenregeling. "Die regeling sluit aan bij wat onze leden willen: samen beleggen en samen de risico’s delen, met een solidariteitsreserve om eventuele financiële tegenvallers op te vangen."

Wiersinga is tevreden over wat er nu uiteindelijk op tafel ligt: "Het pensioenfonds staat er momenteel goed voor. Zoals het er nu uitziet, zal het betekenen dat iedereen er waarschijnlijk op vooruit gaat."

Peiling onder CNV-leden

De CNV-leden krijgen de concept-pensioenregeling vandaag toegestuurd. Eind augustus volgt een peiling onder de leden. Ook de vereniging van gepensioneerden kan haar mening geven. Als iedereen akkoord is, zal de regeling per 1 januari 2025 ingaan.