Clicky


Italië scherpt adviezen aan bij begin van nieuwe week met hitte

Italië scherpt adviezen aan bij begin van nieuwe week met hitte
17-07-2023 15:58 | Buitenland | auteur ANP

ROME - In Italië worden de hittewaarschuwingen aangescherpt nu het land zich opmaakt voor een nieuwe week met extreem hoge temperaturen. De thermometers kunnen waarden rond de 40 graden aantikken.

Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft tien aanbevelingen gedaan om ouderen, kwetsbaren en ook dieren tegen de hitte te beschermen. Mensen moeten bijvoorbeeld tijdens de heetste momenten van de dag binnen blijven, ten minste 1,5 liter water per dag drinken en overdag afzien van inspannende lichaamsbeweging.

Op televisiezenders van de nationale omroep RAI werden de aanbevelingen door lokale bekendheden voorgelezen, in de hoop dat de boodschap beter wordt ontvangen.

Vlak voor het middaguur werd in Rome al een temperatuur van 35 graden genoteerd. De verwachting is dat deze later in de middag nog op zal lopen tot in de 40 graden.

Dinsdag wordt het naar verwachting nog heter in de Italiaanse hoofdstad. Ook in steden op de eilanden Sardinië en Sicilië wordt het dan extreem heet met temperaturen rond de 40 graden.