Clicky


Duinbrand Heemskerk onder controle, brandweer bezig met nablussen

Duinbrand Heemskerk onder controle, brandweer bezig met nablussen
17-07-2023 16:09 | Binnenland | auteur ANP

HEEMSKERK - [update 19:32 uur] In een natuurgebied bij Heemskerk heeft maandagmiddag een brand gewoed. Vanwege de droogte in de natuur was veel brandweer in touw. Rond 18.15 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand onder controle is, maar dat de brandweer nog een paar uur bezig zal zijn met nablussen. De komende nacht houden de brandweer en de boswachter van waterbedrijf PWN het gebied in de gaten, zegt de veiligheidsregio.

Bij de brand kwam veel rook vrij die tot in de verre omtrek te ruiken was. Het getroffen gebied ligt ten noorden van Wijk aan Zee (Noord-Holland) en is volgens de veiligheidsregio minder dan 100 vierkante meter groot. "Dat is het deel dat echt in brand heeft gestaan", zegt een woordvoerder. Ze sluit echter niet uit dat een groter deel van het gebied schade heeft opgelopen door bijvoorbeeld de hitte of as.

Voor het blussen gebruikt de brandweer onder meer nabijgelegen natuurwater. De boswachter was aanwezig om daarover met de brandweer te overleggen. Verder werd een politiehelikopter ingezet om beelden te maken, om de brand goed in kaart te krijgen.