Clicky


Meer dan 200 migranten bevrijd uit vrachtwagen in Mexico

Meer dan 200 migranten bevrijd uit vrachtwagen in Mexico [+foto&video]
18-07-2023 10:21 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MEXICO-STAD - Mexicaanse autoriteiten hebben maandag 206 migranten aangetroffen in een achtergelaten vrachtwagen in de zuidoostelijke staat Veracruz. Het gaat om mensen uit Guatemala en Honduras, onder wie 20 niet-begeleide minderjarigen. De chauffeur van de vrachtwagen is vermoedelijk gevlucht. De autoriteiten nemen aan dat de migranten onderweg waren naar de Verenigde Staten.

De vrachtwagen werd aangetroffen in de buurt van de stad José Cardel, zo'n 280 kilometer ten oosten van Mexico-Stad. De oplegger van de vrachtwagen was aangepast om de inhoud te verbergen voor röntgenscans. Ook was middels een metalen structuur een tussenverdieping toegevoegd, waardoor meer migranten konden worden vervoerd. De slachtoffers waren uitgedroogd en gedrogeerd, vermoedelijk opdat ze hun basisbehoeften dan beter konden onderdrukken.

Vele duizenden migranten die armoede, geweld en politieke onderdrukking ontvluchten, proberen via Mexico de VS te bereiken. De Amerikaanse grensbewakingsdienst registreerde tussen oktober 2021 en oktober 2022 meer dan 2 miljoen pogingen de grens met de VS over te steken. De meeste migranten komen uit Midden-Amerika, maar het aandeel uit Venezuela, Haïti en Cuba groeit.