Clicky


Maersk opent zijn eerste eigen warehouse in Kroatië

Maersk opent zijn eerste eigen warehouse in Kroatië
18-07-2023 11:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

RIJEKA - Maersk versterkt zijn aanwezigheid in Kroatië met de opening van zijn eerste eigen warehouse voor meerdere klanten in het land. Gelegen op minder dan 20 kilometer van de haven van Rijeka in het noorden van het land, zorgt het voor snelle levertijden en efficiënte vrachtafhandeling.

Deze moderne faciliteit van 12.000 m² is een andere schakel in Maersk's wereldwijde netwerk van 473 magazijnen op alle continenten voor veerkrachtige en flexibele end-to-end supply chain-oplossingen die aan klanten worden aangeboden. Het warehouse werd operationeel met het wereldwijde retailmerk Marks & Spencer als eerste klant.

“We zijn erg trots om ons eerste eigen warehouse te lanceren en ons logistieke aanbod op de Kroatische markt te verbeteren. Onze strategie om geïntegreerde logistieke oplossingen te bieden, wordt verder bevestigd en we kijken uit naar de nieuwe kansen die dit onze klanten zal bieden”, zegt Ivić Vodopija, East Adriatic and Central Europe Country Manager bij Maersk.

Het nieuwe warehouse is een klasse A-type, met hoge veiligheidsnormen en is ontworpen om de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren dankzij functies zoals een zonnedak of LED-verlichting die het energieverbruik verminderen. De faciliteit heeft een flexibele palletcapaciteit en biedt end-to-end-oplossingen, waaronder douanediensten, evenals een breed scala aan aanvullende diensten met toegevoegde waarde. Bijkomend voordeel is de nabijheid van de toekomstige diepwaterterminal, Rijeka Gateway.