Clicky


Introductie van passify: digitale oplossing vervangt vrachtwagenkaart in Haven van Hamburg

Introductie van passify: digitale oplossing vervangt vrachtwagenkaart in Haven van Hamburg
18-07-2023 11:47 | Buitenland | auteur Redactie

HANBURG - Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) start deze maand met het testen van een digitale oplossing waarmee vrachtwagenchauffeurs op een veiligere en efficiëntere manier toegang krijgen tot de containerterminals van Hamburg. De Passify-app vervangt het huidige vrachtwagenafhandelingsproces met de vrachtwagenkaart. Het product is ontwikkeld door HHLA Next, de innovatie-unit van HHLA.

Jens Hansen, lid van de Raad van Bestuur van HHLA: “Met passify verhogen we de veiligheid en efficiëntie aanzienlijk in onze faciliteiten in Hamburg. We werken aan het zodanig digitaliseren van de terminalafhandeling dat onze faciliteiten qua digitalisering de standaard worden voor andere terminals. HHLA gebruikt dergelijke projecten om haar claim als aanjager van innovatie in de logistiek te onderbouwen.”

De passify-app zorgt in eerste instantie voor een revolutie in de afhandeling van vrachtwagens bij de HHLA-terminals in Hamburg door zowel de beveiliging van de toegang voor vrachtwagens te vergroten als het afhandelingsproces voor vrachtwagenchauffeurs te vereenvoudigen. Meer dan 6.000 vrachtwagenchauffeurs die dagelijks containers van en naar de HHLA-terminals in Hamburg vervoeren, hebben in de toekomst via passify direct toegang tot alle benodigde informatie op hun smartphone. De smartphone-app is volledig geïntegreerd in terminalprocessen en digitaliseert de processen aan de poorten. Het systeem begeleidt vrachtwagenchauffeurs tijdens het hele handlingproces en vereenvoudigt het zo. Passify biedt chauffeurs bovendien een mobiele zelfbedieningsterminal in één app.

Doordat alle chauffeurs zich via passify duidelijk kunnen identificeren, wordt ook de toegang tot de terminals veiliger. Tegelijkertijd worden de toegangsprocedures aan de poorten vereenvoudigd, aangezien toegang alleen wordt verleend aan geautoriseerde vrachtwagenchauffeurs. passify handhaaft beveiligings- en gegevensbeschermingsnormen en voldoet aan alle vereisten van de ISPS-code, die wereldwijd van toepassing is.

HHLA zal dit jaar beginnen met het vervangen van de conventionele plastic vrachtwagenkaarten door passify op haar locaties in Hamburg. Het testen van de smartphone-app begint in juli en zal geleidelijk worden uitgebreid naar alle HHLA-locaties in Hamburg.

Alle transportbedrijven krijgen dan toegang tot passify en worden actief ondersteund bij het overstappen van de truckerskaart naar de app. Ze krijgen ook informatie over hoe chauffeurs zich kunnen registreren en hun identiteit kunnen verifiëren om de app op hun smartphone te gebruiken. Na de succesvolle introductie op de HHLA-terminals in Hamburg kunnen meer terminalexploitanten de praktische digitale tool aan hun gates gebruiken. Passify willen we ook voor andere stakeholders in de haven de standaard maken.