Clicky


Verdachte (29) dodelijk steekincident Gees twee weken langer vast

Verdachte (29) dodelijk steekincident Gees twee weken langer vast
20-07-2023 10:11 | Binnenland | auteur ANP

GEES - De 29-jarige man uit het Drentse Gees die wordt verdacht van het doodsteken van een plaatsgenoot blijft nog twee weken langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft dit donderdag bepaald. De man wordt verdacht van doodslag op een 40-jarige bewoner van bungalowpark De Kamp afgelopen zondag.

Kort na het steekincident hield de politie de 29-jarige verdachte aan. Hij verbleef op hetzelfde bungalowpark. Het is nog niet duidelijk waarom de verdachte zijn medebewoner neerstak. Een woordvoerster van het OM meldt dat hier onderzoek naar wordt gedaan.

De mannen waren broers van elkaar, bevestigt de woordvoerster na berichtgeving in Dagblad van het Noorden. Volgens de krant hadden ze voor het steekincident ruzie met elkaar, waarna de man volgens getuigen een mes in de nek van zijn broer stak. Ze zouden Roemeense arbeidsmigranten uit een arm gezin zijn. De woordvoerster van het OM wil niks kwijt over wat vooraf ging aan het steekincident en familieomstandigheden.

Advocaat Tineke Pieters zegt in het dagblad dat het nooit de bedoeling was van haar cliënt om zijn broer neer te steken, en nog probeerde het bloeden te stoppen. Haar cliënt had volgens haar veel stress en er waren zorgen over de familie in Roemenië. Pieters was donderdagochtend niet bereikbaar voor vragen.