Clicky


GXO Logistics tekent meerjarig contract met Heineken

GXO Logistics tekent meerjarig contract met Heineken
20-07-2023 13:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GREENWICH - GXO Logistics heeft vandaag aangekondigd dat het een meerjarige overeenkomst heeft getekend met HEINEKEN om het distributiecentrum, distributie en secundair transportnetwerk te blijven exploiteren naar detailhandels- en groothandels in Groot-Brittannië, evenals exclusief naar HEINEKEN's gehele Britse publandgoed - Star Pubs & Bars. Dit netwerk beheert meer dan 500.000 leveringen per jaar aan meer dan 8.000 klanten, van productiepunt tot levering aan detailhandel en groothandel.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met HEINEKEN voort te zetten en kijken uit naar een mooie toekomst samen", aldus Richard Cawston, President, Europe, GXO. “De afgelopen twee jaar hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het transformeren van onze activiteiten en ons leveringsnetwerk om het eenvoudiger, sterker, efficiënter en duurzamer te maken. Samen zullen we blijven investeren om de efficiëntie en service te verbeteren om de verwachte groei van HEINEKEN te ondersteunen. Het is een geweldige samenwerking voor ons, onze teamleden en de pubindustrie in het VK.”

"We hebben nauw samengewerkt met een ervaren partner in GXO aan de ontwikkeling van een meerjarig investerings- en transformatieprogramma om ervoor te zorgen dat het netwerk klaar is voor de toekomst", aldus Boudewijn Haarsma, Managing Director, HEINEKEN UK. "Ons gezamenlijke plan, dat gericht is op investeringen in de modernisering van het netwerk, ondersteunt onze service aan klanten en ons streven naar continue verbetering en duurzaamheid."

GXO beheert een van de meest uitgebreide en complexe netwerken voor opslag en levering van transport voor veel van de toonaangevende merken op het gebied van voedingsmiddelen, dranken en kruidenierswaren in het Verenigd Koninkrijk. GXO's operationele netwerk voor HEINEKEN, het leidende bier-, cider- en pubbedrijf in het VK, omvat vier regionale distributiecentra, 18 lokale bezorgplatforms en doorvoerdepots, meer dan 400 voertuigen en heeft meer dan 1.500 teamleden in dienst. GXO, marktleider op het gebied van ESG-oplossingen, heeft transittijden verkort en de CO2-uitstoot voor dit netwerk verlaagd door middel van verbeterde leveringsschema's en investeringen in geavanceerde technologie.