Clicky


Massale zoekactie naar leeuwin bij Berlijn gaat verder

Massale zoekactie naar leeuwin bij Berlijn gaat verder
21-07-2023 08:07 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Duitse politie heeft de zoektocht naar een leeuwin bij Berlijn vrijdag hervat. De krant Bild meldt dat, na een pauze in de nacht, vrijdag weer verder wordt gezocht. Volgens de burgemeester van Kleinmachnow, een voorstad van de Duitse hoofdstad, worden 120 mensen ingezet om het roofdier te vinden.

In de nacht zijn er geen nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die de leeuwin hebben gezien. In de nacht van woensdag op donderdag werd de grote katachtige, die dus mogelijk een leeuwin is, voor het eerst gezien in Kleinmachnow. Sindsdien kwamen meerdere meldingen binnen en ook politieagenten zagen het dier twee keer. In de nacht van donderdag op vrijdag was er ook sprake van leeuwengebrul, maar volgens de lokale omroep RBB draaide het om een grap van burgers.

Bij de massale zoekactie van donderdag werden al een pantserwagen, drones en helikopters ingezet. De inwoners van het zoekgebied werd gevraagd om binnen te blijven en om ook hun huisdieren binnenshuis te laten. De politie gaat er nog steeds van uit dat het om een "gevaarlijk wild dier" gaat en roept mensen nog steeds op om het zoekgebied te mijden.

Het is niet zeker dat het om een leeuwin gaat, met name omdat nergens een leeuwin ontbreekt. Dierentuinen, circussen en dierenopvangcentra missen allemaal geen dieren. In Berlijn is het verboden om als particulier een leeuw te houden, maar in de aangrenzende deelstaat Brandenburg, waar Kleinmachnow in ligt, mag dat wel omdat er geen wetgeving over is.