Clicky


ANWB: veel caravans te zwaar beladen

ANWB: veel caravans te zwaar beladen
21-07-2023 15:26 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Op weg naar het vakantieadres bleek vrijdag menig caravan te zwaar beladen. Een van de bij grensovergang Hazeldonk nagekeken caravans was 400 kilo te zwaar, meldt de ANWB vrijdagmiddag.

De meeste auto’s die werden gecontroleerd, waren volgens de Wegenwacht in goede staat. Wel werden er veel lampjes vervangen en werd vaak motorolie, koelvloeistof en remvloeistof bijgevuld.

Vrijdagochtend konden vakantiegangers langs de A16 bij Hazeldonk terecht voor een laatste check van hun auto of caravan. De ANWB gaf de bestuurders daarbij adviezen en informatie. Er werd onder meer gekeken naar het profiel van de banden, de spanning van de banden en verlichting. Experts hielden zich bezig met de vouwwagens en caravans. In totaal werden 85 auto's, 35 caravans, zes aanhangers en een camper nagekeken.

Bijna alle caravans waren te zwaar beladen en dat overgewicht kan bijvoorbeeld voor schade zorgen aan de vering, aldus de ANWB. In de meeste gevallen werd dat probleem opgelost door spullen uit de caravan over te brengen naar de auto.