Clicky


Toestand zwaargewonde bezoeker Zwarte Cross niet veranderd

Toestand zwaargewonde bezoeker Zwarte Cross niet veranderd
22-07-2023 12:29 | Binnenland | auteur ANP

LICHTENVOORDE - De toestand van de bezoeker van het festival Zwarte Cross, die vrijdagmiddag gewond raakte door een ongeval met een attractie, is zaterdag "onveranderd". Een woordvoerder van De Feestfabriek, de organisatie van het festival, wil op dit moment verder niets zeggen over het ongeval en het onderzoek ernaar. Ook een woordvoerder van de politie wil voorlopig niets kwijt. "Het onderzoek loopt nog. We verwachten daarover geen nieuwe informatie dit weekend."

Vrijdag viel de bezoeker "van een hoogte" naar beneden bij de attractie Do Your Own Stunt, aldus de politie. De attractie bestaat uit een schans van een paar meter hoog en een plank, die op grotere hoogte is bevestigd. Daarvanaf konden mensen naar beneden springen aan een touw. Op de grond was een groot luchtkussen om de val te breken. Of het slachtoffer van de schans is gevallen of van de plank of dat deze persoon bijvoorbeeld naast het kussen is beland en hoe en waaraan de bezoeker gewond is geraakt, is niet duidelijk. De attractie blijft de rest van het festival gesloten voor onderzoek en controle van de NVWA en de politie.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Over de toestand van het slachtoffer kunnen wij geen mededelingen doen", meldde vrijdag de organisatie al op de website. Getuigen van het ongeval zijn achter de schermen opgevangen en de organisatie zegt mensen die daar behoefte aan hebben in contact te brengen met Slachtofferhulp.

De NVWA meldt zaterdag nog niets te kunnen zeggen over het onderzoek.