Clicky


Pogacar voelt zich weer zichzelf met ritzege in bergetappe

Pogacar voelt zich weer zichzelf met ritzege in bergetappe
22-07-2023 18:01 | Sport | auteur ANP

LE MARKSTEIN - Tadej Pogacar kon weer lachen nadat hij de laatste bergetappe in de Tour de France op zijn naam had geschreven. De 24-jarige Sloveen van UAE Team Emirates, die een inzinking had in de zeventiende etappe en veel tijd verloor op geletruidrager Jonas Vingegaard, won in Le Markstein voor de Oostenrijker Felix Gall en de Deen van Jumbo-Visma.

"Eindelijk voelde ik me weer als mezelf", zei Pogacar, die eerder de zesde rit van deze Tour won. "Ik voelde me weer heel goed van start tot finish na meerdere zware dagen. Ik ben heel blij dat ik het op de finish kon afmaken." Op een grap van de interviewer of ze een extra week moesten verdergaan antwoordde de Sloveen eerst lachend dat ze nu konden doorgaan, maar daarna toch met "nee, laten we naar huis gaan".

De Tourwinnaar van 2020 en 2021 lukt het net als vorig jaar niet om het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk te winnen. Het mooiste van de Tour vond hij "de sfeer in de ploegbus iedere dag". Het ergste moment was volgens hem de verschrikte blik in de ogen van ploeggenoot Marc Soler, toen Pogacar zijn inzinking beleefde op de Col de la Loze in de zeventiende etappe.

De Sloveen liet na afloop weten dat hij waarschijnlijk volgend jaar met ambities terugkomt. "Het is 90 procent zeker dat ik volgend jaar terugkom en zal proberen te Tour te winnen."

"Uiteindelijk zijn we nu tweede en derde geworden", wees Pogacar ook op de derde plaats van ploeggenoot Adam Yates. "Ik heb de witte trui gewonnen en twee etappes en Adam won een etappe en droeg de gele trui. Het is een goede Tour."