Clicky


Scania haalt megaorder van elektrische vrachtwagens binnen in Groot-Brittannië

Scania haalt megaorder van elektrische vrachtwagens binnen in Groot-Brittannië
24-07-2023 14:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Scania heeft in Groot-Brittannië een megaorder van elektrische vrachtwagens afgesloten. De vrachtwagens zullen binnen één jaar geleverd worden.

De order is een van Scania's grootste afzonderlijke Europese en de grootste order voor elektrische trucks op batterijen die in één kalenderjaar zal worden voltooid.

De volledige order bestaat uit 2.500 vrachtwagens die over 12 maanden moeten worden geleverd aan het Consortium Purchasing bestaande uit de Culina Group, WS Group en AW Jenkinson Group. De deal omvat vrachtwagens met een verbrandingsmotor die worden aangedreven door de nieuwste generatie 13-liter SUPER-aandrijflijn en 100 batterij-elektrische vrachtwagens, enkele van de eerste Scania batterij-elektrische 4x2-trekkers voor regionaal vervoer die op de Britse wegen zullen worden gebruikt.

Elk voertuig wordt ondersteund door driejarige volledige reparatie- en onderhoudscontracten, waarbij sommige vrachtwagens worden gefinancierd via Scania Financial Services.

Christian Levin, CEO van Scania, zei: “Scania heeft al vele jaren een hechte en succesvolle relatie met Culina Group, WS Group en AW Jenkinson Group. Dit is een belangrijke deal die een mijlpaal markeert op onze verdere rit naar duurzaam transport.”

William Stobart, plaatsvervangend CEO van Culina Group, zei: "Namens het Consortium zijn we erg blij dat we onze overeenkomst kunnen verlengen. Het is een moeilijke tijd geweest voor OEM's met wereldwijde toeleveringsproblemen, maar Scania heeft de afgelopen twee jaar nauw met ons samengewerkt om de impact voor beide partijen tot een minimum te beperken. Dit getuigt van het echte partnerschap tussen de bedrijven.”

Chris Newitt, algemeen directeur van Scania UK, zei: "Ik wil de raad van bestuur van het Consortium Purchasing bedanken voor het feit dat ze ons de kans hebben gegeven om onze geweldige relatie voort te zetten. Het is een bewijs van de kracht tussen de twee organisaties dat we deze aankondiging kunnen doen, maar ook van degenen die betrokken zijn geweest bij het mogelijk maken van deze deal gedurende de vele jaren waarop deze deal is gebouwd."