Clicky


Reisadvies voor drie Griekse eilanden aangescherpt vanwege bosbranden

Reisadvies voor drie Griekse eilanden aangescherpt vanwege bosbranden
24-07-2023 19:10 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de drie Griekse eilanden Rhodos, Corfu en Evia aangescherpt van groen naar geel. Dit heeft te maken met de hevige bosbranden in de verschillende gebieden, is te lezen op de website van het ministerie.

Reizigers die een van de drie eilanden willen bezoeken, krijgen het advies vooraf contact op te nemen met hun reisorganisatie. Op Rhodos geldt de noodtoestand wegens de bosbranden in het zuidoosten van het eiland. Inwoners en toeristen in dit gebied worden door lokale autoriteiten opgeroepen af te reizen naar veiliger gebied. Duizenden mensen, onder wie tientallen Nederlanders, zijn geëvacueerd.

Reisorganisaties zoals Sunweb, Prijsvrij, Corendon en TUI schrapten eerder de vakanties naar het zuiden van Rhodos. Deze worden later weer hervat. In het noorden van Rhodos zitten nog wel vakantiegangers.

Eerder meldde het ministerie ook al een noodnummer van de Griekse Crisis Management Unit, dat gebeld kan worden op twee nummers: +30 210 3681259 en +30 210 3681350. "Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en houd u zich aan de veiligheidsinstructies. Houd de lokale media goed in de gaten", aldus Buitenlandse Zaken.