Clicky


Rechtszaak tegen Thijs Römer begonnen

Rechtszaak tegen Thijs Römer begonnen
25-07-2023 09:38 | Showbizz | auteur ANP

ASSEN (ANP) - In de rechtbank in Assen gaat dinsdag de zaak van start tegen acteur Thijs Römer, die beschuldigd wordt van drie onlinezedendelicten. Het gaat om delicten met drie meisjes die ten tijde van de gebeurtenissen 14 tot en met 16 jaar oud waren. De zaak dient in Assen omdat twee van de drie vermeende slachtoffers in de regio Noord-Nederland wonen.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte in november vorig jaar bekend Römer te vervolgen voor delicten die plaats zouden hebben gevonden tussen 1 november 2015 en 30 november 2017. Het OM meldde ook dat er geen fysiek contact is geweest tussen Römer en de slachtoffers. Het contact met de meisjes zou enkel digitaal hebben plaatsgevonden.

Römer raakte vorig jaar in opspraak toen een 20-jarige vrouw hem via Twitter beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze 14 jaar was. De acteur weersprak die beschuldigingen destijds. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver", schreef de acteur op Twitter. De vrouw liet later weten spijt te hebben dat ze haar beschuldigingen via Twitter had gedeeld, maar nam die niet terug. Zij is een van de drie vrouwen die aangifte deed tegen de acteur.

Op werkgebied is het sinds september stil rond acteur Römer. Via zijn management maakte hij toen bekend zijn agenda "voor de komende tijd" leeg te hebben gehaald. De acteur gaf als reden dat hij het afgelopen jaar te veel had gewerkt en daarom rust nam.