Clicky


Ondernemer Martijn Rozenboom organiseert leegverkoop Score

Ondernemer Martijn Rozenboom organiseert leegverkoop Score
25-07-2023 10:52 | Binnenland | auteur ANP

DUIVEN - Ondernemer Martijn Rozenboom, die ook wel bekend staat als "bedrijvendokter", gaat de voorraden van de failliete modeketen Score de komende maanden uitverkopen. Daarover heeft hij naar eigen zeggen overeenstemming bereikt met de curator van Score, waarvan de toekomst nog steeds onzeker is. Die leegverkoop gebeurt in de ongeveer dertig winkels die nog open zijn.

Het gaat niet om een doorstart van de keten. Rozenboom heeft alleen voorraden overgenomen en wordt geen eigenaar van het merk. Naar een mogelijkheid om Score op andere wijze voort te zetten wordt nog gezocht. Dat is volgens een woordvoerder ook aan het personeel medegedeeld in een samen met de curator opgezette verklaring. De komende weken zouden in het teken staan van het afbouwen van voorraden en het sluiten van een aantal winkels.

De rechtbank in Zutphen sprak vorige maand het faillissement uit over Score en het bijbehorende spijkerbroekenmerk van Score. Het is de curator inmiddels wel gelukt om een koper te vinden voor de winkels van Chasin', inclusief de bijbehorende groothandel en webshop. Maar wat de doorstart van Chasin' betekent voor het behoud van werkgelegenheid, is nog niet bekend. Op het moment van het faillissement hadden Score en Chasin' ruim vijftig winkels in Nederland, een webwinkel en verkooppunten in andere winkels in het buitenland. De kledingwinkels telden in totaal zo’n 450 werknemers.

Rozenboom ziet vaker kansen als winkelketens failliet gaan en krijgt ook wel kritiek op zijn manier van werken. Vorig jaar noemde de curator van het bedrijf achter de omgevallen ketens Miss Etam en Steps zijn handelen nog onrechtmatig. Rozenboom kocht na het faillissement van het Belgische winkelbedrijf FNG veel Nederlandse activiteiten, waaronder Miss Etam en Steps. Maar daarbij bracht hij de loonkosten voor zo'n zeshonderd medewerkers onder bij bedrijven die later failliet gingen, terwijl de opbrengsten apart werden gezet bij niet-failliete onderdelen.

De curator van Score, Coen Houtman, was niet bereikbaar voor commentaar. Hij liet vorige week nog weten in onderhandeling te zijn met partijen die de winkels mogelijk zouden willen doorzetten. Meer dan dat wilde hij niet kwijt, want dat zou zijn onderhandelingspositie kunnen schaden. Het was al eerder bekend dat partijen zich hadden gemeld met interesse in een overname. Maar Houtman hield toen al wel een slag om de arm. "Want niet iedereen die zich daadwerkelijk meldt, komt in het volgende stadium."