Clicky


Thijs Römer geeft toe 'grens over' te zijn gegaan

Thijs Römer geeft toe 'grens over' te zijn gegaan
25-07-2023 11:22 | Binnenland | auteur ANP

ASSEN - Thijs Römer heeft dinsdagochtend in de rechtbank in Assen gezegd dat hij "een grens over" is gegaan. De 44-jarige acteur staat terecht omdat hij ervan wordt verdacht tussen 2015 en 2017 online zedendelicten te hebben gepleegd met drie meisjes die toen minderjarig waren.

"Ik vind nu dat ik wel een grens over ben gegaan. Zij was 14, ik veel ouder en ook nog een bekende acteur", aldus Römer over het contact met een van de drie vermeende slachtoffers. Dat zou hij "niet goed in het oog hebben gehad". Eerder verklaarde Römer tegenover de politie dat hij vond dat hij geen grens over was gegaan.

"Dat hele appen had überhaupt niet moeten gebeuren. Het privécontact had ik onmiddellijk af moeten kappen", zei Römer. "Ik had meteen moeten zeggen dat ik het prima vond om een handtekening te geven, of elkaar te ontmoeten in een openbare gelegenheid." De acteur gaf toe dat er over "seksualiteit, over masturbatie", is gesproken.

Slachtoffer gedwongen

Een van de vermeende slachtoffers zei dinsdagochtend dat ze is gedwongen om foto's, filmpjes en spraakberichten aan de acteur te sturen. Römer ontkent dat er in het contact sprake is geweest van dwang. Ook zegt hij dat er geen seksueel getinte foto's, filmpjes of spraakberichten zijn gemaakt of uitgewisseld.

Twee van de drie vrouwen die aangifte hebben gedaan zijn fysiek in de rechtbank in Assen aanwezig. Ze willen beide gebruikmaken van hun spreekrecht, de een in de zaal, de ander achter gesloten deuren. De verklaring van het derde slachtoffer wordt voorgelezen door haar advocaat.

Verzoek Römer

Römer had vooraf gevraagd dat er geen beelden en geluidsopnamen van hem mogen worden gemaakt. Hij kan dan naar eigen zeggen niet vrijuit spreken. De rechter is daarin meegegaan.

Een van de drie vrouwen heeft vorig jaar contact opgenomen met het onlineprogramma BOOS om daar haar verhaal te doen. Maker Tim Hofman bevestigt dat in een bericht op X, voorheen Twitter. Dat de redactie er niets mee heeft gedaan, komt doordat er in die tijd duizenden reacties binnenkwamen op de uitzending over misstanden bij The Voice of Holland.