Clicky


Verkeerde lichaam begraven in Voerendaal, kist wordt opgegraven

Verkeerde lichaam begraven in Voerendaal, kist wordt opgegraven
25-07-2023 15:39 | Binnenland | auteur ANP

VOERENDAAL - Burgemeester Will Houben van Voerendaal heeft toestemming gegeven voor het opgraven van een dode man die afgelopen zaterdag pas begraven werd. Zijn uitvaart was echter voor maandag gepland. Hij was twee dagen te vroeg begraven, omringd door een familie die dacht dat iemand anders in de kist lag. De werkelijke familie van de 64-jarige man hoorde maandag tijdens de uitvaartdienst in een volle kerk pas dat hun dierbare al begraven was.

"Er was sprake van een persoonsverwisseling", zei Houben. "Ik leef mee met beide families. Zoiets hakt erin. Dit is ook een nachtmerrie voor de uitvaartonderneming. Zoiets gaat misschien eens in de honderd jaar fout."

Houben sprak dinsdag van een heel triest verhaal voor beide families. "In overleg met de families heb ik besloten de fout te herstellen", zei Houben naar aanleiding van een bericht op 1Limburg dinsdag. Volgens deze nieuwssite is de begrafenis van de 64-jarige man maandag op het laatste moment afgeblazen. Met de families wordt overlegd wanneer alsnog afscheid kan worden genomen van hun dierbare overledenen.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zei dat geen strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld. "Er is immers geen sprake van onnatuurlijk overlijden", zei ze. De begrafenisonderneming was niet direct voor een reactie beschikbaar. Volgens 1Limburg zou de onderneming een medewerker na het incident ontslagen hebben.