Clicky


Nieuwe DAF met ultra schone EEV MX motor voor Van Happen Containers

Nieuwe DAF met ultra schone EEV MX motor voor Van Happen Containers
13-01-2012 10:54 | DAF | auteur de redactie
Onlangs is een DAF FTX CF85.410 Space Cab met de ultra schone EEV MX motor door Randell Verhappen, bedrijfsleider bij De Burgh Son, afgeleverd aan Arno van Happen, directeur van Van Happen Containers in Eindhoven.

De DAF is uitgevoerd met twee gestuurde 9 tons voorassen in verband met het gewicht van de kraan, luchtgeveerde achterassen, waarvan de laatste een gestuurde naloopas en een korte wielbasis. Het lage chassis biedt alle ruimte voor de kraanopbouw inclusief de benodigde componenten. De compacte, wendbare en multifunctionele semi-dieplader is opgebouwd door Nooteboom Special Trailers. Door een dunne nek te bouwen van maar 120 mm dik is het Nooteboom gelukt om een passende besturing te plaatsen. Hiervoor is een speciale stuurinrichting ontworpen.

De semi-dieplader is tevens uitschuifbaar waardoor er langere ladingen kunnen worden vervoerd. Cargotec Netherlands heeft de Hiab XS 700 E-7 HiPro geleverd met hulpframe inclusief rvs kisten en spatschermen. De olietank, slim geconstrueerd op de kraanvoet, geeft optimale ruimte aan het chassis.

De nieuwe DAF, welke een uitbreiding is van het wagenpark, wordt ingezet voor het transporteren van opslagcontainers, kantoorunits en bouwafval. De vloot van Van Happen Containers omvat 130 eenheden waarvan 70% van het merk DAF.

Martinus van Happen legde in 1937 de fundamenten voor het huidige Van Happen Containers te Eindhoven. Inmiddels zorgt de derde generatie voor de verdere professionalisering van het bedrijf. Van Happen Containers heeft zich ontwikkeld tot een onderneming waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staat. Het heeft zich als eerste en enige afvalinzamelingbedrijf in Nederland weten te certificeren volgens de MVO Prestatieladder niveau-3.



De drie kernactiviteiten van Van Happen Containers zijn: containers (opslagcontainers en kantoorunits), transport en afvalinzameling waarvoor diverse afvalcontainers verhuurd worden. Van Happen Containers biedt haar dienstverlening in heel Nederland aan.

DAF dealer De Burgh Eindhoven is al tientallen jaren een gewaardeerd partner van Van Happen Containers. De uitstekende samenwerking, het constant mee zoeken naar de beste transportoplossing, de prima service en een goede prijs/kwaliteitverhouding zijn de sleutelwoorden voor de lange samenwerking. Het 'klein onderhoud' en het getrokken materiaal wordt door Van Happen Containers zelf verzorgd. De dealer verzorgt het onderhoud aan al het getrokken materiaal en alle APK keuringen.