Clicky


Bakker Logistiek zet nieuwe LZV in voor de distributie van levensmiddelen

Bakker Logistiek zet nieuwe LZV in voor de distributie van levensmiddelen
13-01-2012 16:15 | DAF | auteur de redactie
ZEEWOLDE - Bakker Logistiek rijdt sinds in de invoering van 'lange zware voertuigen' in Nederland met LZV’s – ook wel eco-combi’s genoemd. Deze werden tot op heden op vaste basis ingehuurd bij collega vervoerders. Met de toevoeging van deze nieuwe Bakker Logistiek LZV is het eigen wagenpark aangekomen in een nieuw tijdperk.

Er is gekozen voor een nieuwe en flexibeler in te zetten configuratie waarmee Bakker Logistiek verder werkt aan haar duurzaamheidsdoelstellingen en dus het verminderen van CO2 uitstoot. Voor de nieuwe LZV is gekozen voor de configuratie citytrailer - 13,60mtr oplegger. Deze configuratie heeft twee voordelen ten opzichte van de configuratie motorwagen-dolly-13,60m oplegger.

Er kunnen per LZV-vracht 2 pallets meer vervoerd worden. Daarnaast kan de 13,60mtr oplegger gebruikt worden voor DC / Retail leveringen, waarna de oplegger onderweg wordt gestald en de citytrailer verder gebruikt wordt voor fijnmazige distributie. Hierdoor zijn de combinaties flexibeler in te zetten.



Met de inzet van een LZV wordt ten opzichte van conventioneel vrachtwagenvervoer meer lading vervoerd met minder kilometers. De LZV's zijn hierdoor een belangrijk onderdeel om de doelstelling ten aanzien van het reduceren van de CO2 te bereiken.

Bakker Logistiek is gespecialiseerd in transport en warehousing van food en aanverwante producten. In Nederland is Bakker Logistiek één van de grootste logistieke dienstverleners op het gebied van geconditioneerde en gekoelde producten. Dagelijks zijn ruim vierhonderd Bakker vrachtwagens voor meer dan 100 opdrachtgevers op weg naar bestemmingen in de Benelux en in Duitsland.