Clicky


Honderden kilo's zwaar vuurwerk gevonden in garagebox onder wooncomplex in Amsterdam

Honderden kilo's zwaar vuurwerk gevonden in garagebox onder wooncomplex in Amsterdam
26-07-2023 18:57 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdagavond ruim 340 kilo zwaar en professioneel vuurwerk aangetroffen in een garagebox aan de Osdorper Ban in Amsterdam. Een 19-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van het bezit en handel in dit vuurwerk, meldt de politie woensdag.

Dankzij een kort maar intensief onderzoek heeft de recherche in samenwerking met verschillende (specialistische) diensten dit levensgevaarlijke vuurwerk van de straat kunnen halen. De politie heeft de verachte op heterdaad betrapt bij de verkoop van dit vuurwerk waarna hij is aangehouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en op een later moment verhoord. Ook worden meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uitgesloten.  

Ondertussen wordt door andere politiediensten onderzoek gedaan naar de mogelijke opslagplaats. Als zij de garagebox instappen zien zij direct een zeer grote hoeveelheid vuurwerk. Uiteindelijk is de totale opbrengst ruim 340 kilo aan shells, cobra’s en nitraten. Al dit vuurwerk valt onder de categorie F4. Dit is vuurwerk dat veel gevaar oplevert en uitsluitend bestemd is voor professioneel gebruik en dus illegaal is om als consument (en al helemaal als particulier) te verkopen dan wel te bezitten.

Ook is bekend dat dergelijk vuurwerk gebruikt wordt bij zelfgemaakte explosieven. De recherche onderzoekt of het vuurwerk dat is aangetroffen hiermee in verband kan worden gebracht. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal door een professioneel bedrijf worden vernietigd.