Clicky


300 Mercedes-Benz auto's aan boord van brandende Fremantle Highway

300 Mercedes-Benz auto's aan boord van brandende Fremantle Highway
26-07-2023 19:38 | Incidenten | auteur ANP/BLOOMBERG

STUTTGART - [update 21:05 uur] Van de bijna 3000 auto's aan boord van het brandende vrachtschip Fremantle Highway zijn er zo'n 300 van het Duitse automerk Mercedes-Benz. Dat meldt persbureau Bloomberg. Van welke automakers de rest van de voertuigen aan boord zijn, is nog niet bekend. Volkswagen laat bijvoorbeeld weten daar nog niets over te kunnen zeggen en BMW zegt met rederij K Lines contact te hebben.

Ford en Nissan geven aan dat ze geen auto's aan boord van het schip hebben. Opel- en Peugeot-moeder Stellantis, Toyota en Renault zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat door hen gemaakte voertuigen op het schip vervoerd worden.

De Fremantle Highway raakte in de nacht van dinsdag op woensdag in de problemen door een brand. Die is vermoedelijk ontstaan op het voertuigendek. Het schip ligt zo'n 30 kilometer ten noorden van Ameland in de Noordzee. De brand woedt nog steeds en dat kan nog wel dagen of misschien zelfs weken zo blijven, stelt de kustwacht. Zolang het schip brandt kan het niet weggesleept worden. Het onder de Panamese vlag varende schip was onderweg van Bremerhaven in Duitsland naar Port Said in Egypte en daarna naar Singapore.

De situatie op de Fremantle Highway lijkt op die van de Felicity Ace die begin vorig jaar in de buurt van de Azoren in brand vloog. Dat schip was geladen met duizenden Volkswagens, Porsches, Audi's, Bentley's en Lamborghini's en de brand was pas na dertien dagen geblust. Daarna zonk het schip deels.