Clicky


Van der Weijden haalt met elfstedentriatlon 4,7 miljoen op

Van der Weijden haalt met elfstedentriatlon 4,7 miljoen op
26-07-2023 23:54 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Maarten van der Weijden heeft met zijn elfstedentriatlon in totaal 4,7 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Dat heeft zijn stichting bekendgemaakt. De olympisch kampioen zwom halverwege juni 200 kilometer, fietste 200 kilometer en wandelde 200 kilometer, met zo min mogelijk slapen en rusten tussendoor.

De helft van het bedrag is opgehaald door mensen die zijn actie sponsorden. Hoofdsponsor Reggeborgh verdubbelde elke donatie. Het opgehaalde bedrag stond nadat Van der Weijden in Leeuwarden was gefinisht op 3,7 miljoen euro.

"Wij zijn enorm trots op de prestatie die Maarten heeft geleverd. Hij heeft alles gegeven en daarmee een prachtig bedrag opgehaald", zegt Inge Wessels van Reggeborgh. "Onderzoek naar de elf geselecteerde kankeronderzoeken is heel erg belangrijk en met het verdubbelen van de donaties kunnen alle onderzoeken worden uitgevoerd."

"Ik ben intens dankbaar en blij. Het mogelijk maken van de elf onderzoeken is altijd het belangrijkste geweest waarom ik de elfstedentriatlon wilde doen. Het is gelukt!", reageert Maarten van der Weijden, die zelf genas van leukemie.