Clicky


Herman van der Zandt verlaat de NOS en gaat naar KRO-NCRV

Herman van der Zandt verlaat de NOS en gaat naar KRO-NCRV
27-07-2023 10:10 | Showbizz | auteur Redactie

HILVERSUM - Herman van der Zandt wordt vanaf 1 januari 2024 een nieuw vast gezicht van KRO-NCRV. De veelzijdige journalist en presentator verlaat na 20 jaar de NOS om bij KRO-NCRV verschillende nieuwe programma’s te presenteren.

Van der Zandt werkte meer dan 20 jaar bij de NOS, waar hij programma's presenteerde voor NOS Nieuws, NOS Sport en NOS Evenementen. Hij kreeg de bijnaam 'Herman de Schermman' door zijn presentatie bij het interactieve uitslagenscherm tijdens verkiezingsuitzendingen.

"Het is niet eenvoudig om de NOS na 23 jaar te verlaten", zegt de presentator over zijn overstap. "Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik kijk ernaaruit om andere programma's te maken. Met een ander werkritme, dat momenteel beter bij mij past. Ik heb gelukkig nog even tijd om bij de NOS op een goede manier af te sluiten."

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, noemt het "buitengewoon jammer" dat Van der Zandt afscheid neemt. "Herman is een van onze meest veelzijdige, gezichtsbepalende presentatoren. Daarnaast, en minimaal net zo belangrijk, zien we met zijn vertrek een buitengewoon prettig mens en collega gaan. Het is voor ons erg jammer, maar we begrijpen zijn overwegingen en gunnen Herman vanzelfsprekend het allerbeste."

Herman van der Zandt kijkt met veel enthousiasme uit naar dit nieuwe avontuur: “Het is een bijzonder gevoel om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. En dat bij een omroep die me erg aanspreekt. Het is spannend natuurlijk, maar voelt ook al meteen heel goed. Ik kijk enorm uit naar wat komen gaat”.

KRO-NCRV mediadirecteur Sandra Hilster is blij met de komst van Van der Zandt: “Met Herman halen we een groot talent en een vakman in huis. Hij is inhoudelijk, betrokken, scherp en heeft humor. Bij KRO-NCRV werken we als maatschappelijk mediaorganisatie graag samen met mensen die zich willen inzetten voor de wereld van morgen. Herman past daar uitstekend bij”.

De programma’s die Herman van der Zandt gaat presenteren worden later dit jaar bekend gemaakt.