Clicky


Aantal bloemvrachtzendingen van Emirates SkyCargo stijgt explosief tijdens trouwseizoen

Aantal bloemvrachtzendingen van Emirates SkyCargo stijgt explosief tijdens trouwseizoen
27-07-2023 10:29 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - Terwijl de temperaturen op het noordelijk halfrond oplopen, verhoogt Emirates SkyCargo haar koelcapaciteit voor bederfelijke waren ter voorbereiding op een druk zomerseizoen vol bruiloften en openluchtevenementen. Door de toenemende vraag naar decoratieve bloemstukken vervoerde Emirates SkyCargo afgelopen mei 3.590 ton temperatuurgevoelige verse snijbloemen. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nederland in de top drie

Ecuador en Kenia staan bovenaan als het gaat om landen van herkomst voor de export. Met name Ecuador heeft de afgelopen jaren een gestage groei in de bloemenhandel doorgemaakt, waardoor de export met Emirates SkyCargo in mei van dit jaar met 21 procent is gestegen ten opzichte van 2022. Nederland, een land dat een belangrijke rol speelt in de wereldhandel in bloemen, blijft in de top drie van zowel herkomst- als importlocaties. Andere belangrijke importlanden voor bloemen zijn de VAE, Australië en Saoedi-Arabië.

Toonaangevende technologie

Dennis Lister, Senior Vice President - Product and Innovation van Emirates SkyCargo zegt: "We zien een toenemende vraag naar verse bloemen nu het trouwseizoen op het noordelijk halfrond zijn hoogtepunt bereikt. Dat zorgt ook voor een piek in de vraag naar logistieke mogelijkheden om bederfelijke waren te beschermen. Door gebruik te maken van onze toonaangevende temperatuurgecontroleerde technologie, faciliteiten, apparatuur en deskundig personeel blijft Emirates Fresh onze wereldwijde klanten betrouwbare versheid bieden. Of het nu gaat om prachtige bloemen voor een speciale dag of verse producten voor de barbecue in de tuin. Met elke dag 500 tot 600 ton bederfelijke waren die vervoerd worden op Emirates SkyCargo vluchten zijn we er trots op dat we de voorkeurspartner zijn die de wereldwijde landbouwgemeenschap verbindt met hun klanten over de hele wereld."

22.500 ton bederfelijke goederen per maand

Perishables (bederfelijke goederen) zijn de grootste activiteit van Emirates SkyCargo in termen van vervoerd gewicht, met een gemiddelde van 22.500 ton bederfelijke waren per maand. Varierend van versgeplukte mango's uit Pakistan tot zalm uit Noorwegen en schitterende bloemen uit Kenia, Emirates SkyCargo vervoert goederen snel en efficiënt over haar wereldwijde netwerk van meer dan 140 bestemmingen.

Van kweker/boerderij naar winkel mogelijk in slechts 24 uur

Verse snijbloemen zijn de belangrijkste bederfelijke productcategorie die door SkyCargo wordt vervoerd. Gekoeld vlees en vers fruit ronden de top drie van bederfelijke producten af. Luchtvracht maakt een temperatuurveilige en snelle doorvoer van kweker/boerderij naar winkel mogelijk in slechts 24 to 48 uur.

Terwijl de temperaturen stijgen en zomerproducten worden geoogst, speelt de logistiek van de koelketen een essentiële rol bij het vers en van hoge kwaliteit houden van bederfelijke producten waar wereldwijd veel vraag naar is.

's Werelds grootste en meest geavanceerde faciliteit voor vrachtafhandeling

Emirates' hoogstaande vaardigheden op het vlak van afhandeling van gekoelde producten werden ontwikkeld met een focus op snelle verbindingen en transfers van hoge kwaliteit. De logistieke centra op twee luchthavens in Dubai vormen samen 's werelds grootste en technologisch meest geavanceerde faciliteit voor vrachtafhandeling. Er worden meer dan 8.000 zendingen per dag verwerkt en er is 15.000m² speciale opslagruimte voor temperatuurgevoelige goederen, waaronder bederfelijke waren.

Ideale ligging

Dankzij de handige ligging tussen oost en west kan ongeveer een derde van de wereldbevolking vanuit Dubai binnen vier uur per vliegtuig worden bereikt. Het uitgebreide netwerk van bestemmingen van Emirates geeft klanten de keuze uit meerdere vluchten per dag naar vele locaties, waarbij van zowel vrachtvliegtuigen als het ruim van passagiersvliegtuigen gebruik gemaakt kan worden.

Emirates Fresh, de dienst voor bederfelijke waren van SkyCargo, biedt klanten drie verschillende opties om het juiste niveau van temperatuurbescherming voor hun vracht te kiezen. Dit varieert van producten met een hogere tolerantie voor temperatuurschommelingen tot hoogwaardige bederfelijke producten die ter bescherming in speciale koelwagens vervoerd dienen te worden. Dankzij het e-commerce platform van SkyCargo kunnen klanten op korte termijn een boeking doen, hun zendingen eenvoudig traceren en op elk moment de gegevens van de temperatuurbewaking online inzien.