Clicky


24 nieuwe MAN TGX 18.400 Euro 5 vrachtwagens voor Rutges Cargo

24 nieuwe MAN TGX 18.400 Euro 5 vrachtwagens voor Rutges Cargo
18-01-2012 10:18 | M.A.N. | auteur de redactie
AMSTERDAM - Transportbedrijf Rutges Cargo, onderdeel van de Wallenborn Groep, zal een deel van zijn wagenpark gedurende het eerste kwartaal van 2012 vervangen door 24 nieuwe MAN TGX 18.400 Euro 5 trucks met XXL cabine. De trucks worden geleverd door MAN Nederland Dealer West in Amsterdam.

Martin Gussinklo, Managing Director van Rutges Cargo, verklaart: "We blijven investeren in het wagenpark om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Deze voertuigen zullen tevens ons brandstofverbruik en de CO2 emissies verder reduceren. Dit ligt in lijn met onze ambitie om grotere efficiency te bereiken en onze 'Carbon Footprint' te verbeteren."

Alle voertuigen worden geleverd in de 'Efficient Line' uitvoering en zijn uitgerust met brandstofefficiënte technologie, waaronder het intelligente Air Pressure Management, een efficiënte dynamo en zuinige LED dagrijverlichting. Verder verbruiken de trucks minder brandstof door een verbeterde snelheidsbegrenzer, energiebesparende banden en een verlaagd voertuiggewicht.



De MAN TGX draagt bij aan de transportefficiency en het verlagen van het ongevallenrisico via innovatieve veiligheidssystemen, bijvoorbeeld het koplampconcept voor een breed verlicht wegdek en het spiegelconcept voor een uitgebreid zichtveld rondom de truck. Het voertuig benut de volledige remcapaciteit middels het BrakeMatic remmanagement systeem. De trucks zijn tevens uitgerust met een elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP). Deze toepassing bewaakt de rijdynamische status en grijpt in bij een dreigend slip- of kantelgevaar.