Clicky


Nieuwe MAN TGX 26.440 trekkers voor Doornbos Equipment

Nieuwe MAN TGX 26.440 trekkers voor Doornbos Equipment
23-01-2012 10:38 | M.A.N. | auteur de redactie
Het Rotterdamse Doornbos Equipment is gespecialiseerd in de verhuur, verkoop en service van hoogwerkers, heftrucks, verreikers, hijskranen, hogedrukpompen en vacuümunits. In totaal betreft het ruim 2.000 units, die Doornbos Equipment in principe met eigen transportmaterieel bij de klant brengt en haalt. Voor dat doel zijn nu twee nieuwe Euro 5 MAN TGX 26.440 trekkers met een gestuurde voorloopas, XLX cabine en TipMatic automaat in gebruik genomen. P. van der Velden Bedrijfswagens, MAN-dealer in Rotterdam verzorgt naast de levering ook het onderhoud van de trucks.

Martijn Gepkens is bij Doornbos Equipment verantwoordelijk voor het transport en alles wat daar bij komt kijken. "Van deze twee nieuwe MAN TGX trekkers geldt er een als vervanging van een oudere MAN en de tweede als uitbreiding. Technisch voldeed het oude voertuig nog prima, maar het viel niet meer in te plannen door het toenemende aantal stedelijke milieuzones. In verband met het gewicht van onze vrachten en de wendbaarheid is er ook nu gekozen voor drie-assers met een sturende voorloopas."

"Met deze aanschaf komt het totale aantal MAN trekkers binnen ons bedrijf op twaalf. Wij hebben net zoveel diepladers voor het transport van ons equipment naar de klant. Verder rijden er bij ons nog twee vierassige MAN bakwagens, waarvan een met een zware auto laad/loskraan."



Hij vervolgt: "Als Doornbos Equipment doen wij al tientallen jaren zaken met Van der Velden en het merk MAN. In de dagelijkse praktijk voldoen deze auto’s prima en ook onze chauffeurs zijn er goed over te spreken. De dealer zorgt er bij de aflevering voor dat de auto’s volledig bedrijfsklaar zijn. Ze zijn in de kleur gezet, de werkverlichting is aangebracht alsook de voorzieningen voor de mobiele telefoon."
Doornbos Equipment is van oorsprong een Rotterdams bedrijf en is daar nog steeds gevestigd, maar heeft nu depots in Amsterdam, Engeland en Denemarken.