Clicky


Vrachtwagen botst op bergingsvoertuig op Duitse A1

Vrachtwagen botst op bergingsvoertuig op Duitse A1 [+foto]
28-07-2023 11:55 | Ongevallen | auteur Redactie

HORSTEDT - Vrijdagochtend omstreeks 02:26 uur heeft op de Duitse A1 een ongeval plaatsgevonden tussen een bergingsvoertuig en een vrachtwagen.

Volgens de huidige stand van het onderzoek stond er op het moment van het ongeval een bergingsvoertuig voo een berging op de vluchtstrook van de A1 richting Hamburg. Kort voor het ongeval reed een 44-jarige chauffeur met zijn trekker met oplegger over de hoofdbaan.

Toen hij het bergingsvoertuig voor zich op de vluchtstrook zag staan, remde de 44-jarige plotseling af en rukte, om nog onduidelijke redenen, aan zijn stuur, zodat de achterkant van zijn oplegger tegen de achterkant van het bergingsvoertuig botste.

De politie was snel ter plaatse - wonder boven wonder raakte niemand gewond bij het ongeval.

De ongevalsveroorzaker vervoerde echter kratten met bier, die door de impact van de aanrijding over de hele rijbaan verspreid lagen.

Voor de opruimwerkzaamheden en de verkeersongevallenregistratie moest de snelweg richting Hamburg tijdelijk worden afgesloten vanaf knooppunt Stuckenborstel. Er wordt nu uitgezocht hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.