Clicky


Urenlange hinder verwacht op A1 na aanrijding met twee auto's en twee vrachtwagens

Urenlange hinder verwacht op A1 na aanrijding met twee auto's en twee vrachtwagens [+foto]
28-07-2023 14:09 | Ongevallen | auteur Redactie

BATHMEN - Op de A1 tussen Deventer en Bathmen is rond het middaguur een aanrijding gebeurd met twee vrachtwagens en twee personenauto's. Hoe het precies misging is nog niet duidelijk, maar de politie vermoedt dat de zwarte personenauto van rijstrook wilde wisselen en een vrachtwagen raakte. Hierbij raakte de auto in de slip en kwam voor een andere vrachtwagen terecht.

Deze vrachtwagen probeerde nog uit te wijken en stuurde daarbij richting de middenberm, maar raakte de auto alsnog. De auto schoot ook tegen de vangrail, welke daardoor flink beschadigd raakte.

Een tweede personenauto die naast de vrachtwagen reed kwam in een fuik te zitten tussen de vrachtwagen en vangrail, en kon nog maar net voorkomen dat hij vol geraakt werd. Slechts een van de spiegels werd aangetikt en de auto kon op eigen kracht verder.

In beide personenauto's zaten twee personen, wonderwel raakte er niemand van de inzittenden gewond. De zwarte personenauto en rode vrachtwagen moeten worden afgesleept, de andere vrachtwagen kan, ook met lichte schade, zijn weg vervolgen.

Vanwege de afhandeling werden er twee rijstroken afgesloten op de A1 tussen Deventer en Hengelo, wat al snel voor een uur vertraging zorgde. In tegengestelde richting werd ook een rijstrook afgesloten vanwege de beschadigde vangrail, met een kwartier vertraging tot gevolg.

De verkeershinder zal nog enige tijd aanhouden, want de vangrail moet worden hersteld. Dit zorgt ervoor dat in beide richtingen nog een rijstrook afgesloten moet blijven.