Clicky


Tien processen-verbaal tijdens transportcontrole door ILT

Tien processen-verbaal tijdens transportcontrole door ILT [+foto's]
28-07-2023 15:59 | Controles | auteur Redactie

GORINCHEM - Donderdag controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport samen met de RDW in Gorinchem negentien voertuigen. Tijdens deze controle werden tien processen-verbaal opgemaakt en vier waarschuwingen gegeven.

Een vrachtwagen die verschillende gasflessen vervoerde, was niet in het bezit van een transportvergunning. Tevens bevatte de oplegger diverse technische gebreken (meerdere scheuren in het chassis, verkeerd afgestelde remmen waardoor zij waren aangelopen, een dikte-afname van de draaikransondersteuning) dit transport is direct gestopt.

Een ander voertuig waarmee een afneembare tank werd vervoerd was niet als zodanig goedgekeurd. Met deze tank werd een sterk gekoeld vloeibaar gemaakt gas vervoerd (UN 1977).

Bij een tankwagen waarmee bijtende vloeistof werd vervoerd werden scheuren aangetroffen in de zadels van de tank. Bij twee transporten ontbrak de transportvergunning aan boord van de wagen. Tevens is bij één van deze transporten vastgesteld dat de chauffeur twee keer zonder bestuurderskaart had gereden.

De lading van een vrachtwagen waarmee diverse goederen werden vervoerd stond niet goed vast. Tijdens het rijden was een werkbank op de partij gevaarlijke stoffen terechtgekomen. Gelukkig bleek na controle dat er geen sprake was van lekkage. Nadat de lading was vastgezet kon het transport verder.

Waarschuwingen werden gegeven voor een oud model schriftelijke instructie, onjuiste plaatsing oranje bord en onvolledig vervoersdocumenten.